Ar trebui să consumi mai mult usturoi și ceapă?

Ar trebui să consumi mai mult usturoi și ceapă?

Citește mai multe pe Classic Liver and Onions Recipe

Citește mai multe pe Cocorico Gama Noastră de Produse

Share

Cunoștințe culinare, Enciclopedia

Aur alimentar plin de sănătate, sau doar o himeră?

Usturoi
Denumire botanică: Allium sativum, Familie: Amaryllis

Ceapă
Denumire botanică: Allium cepa L., Familie: Amaryllis

Atât usturoiul cât și ceapa sunt derivate din același gen de plante cunoscut sub numele de Allium, care este împărțit cu rude apropiate, incluzând aici, ceapa verde (scallion), ceapa eșalotă, prazul și arpagicul. Cu toate că ceapa și usturoiul pot părea simple la exterior, aceste legume conțin tone de arome și beneficii nutritive.

Legumele din genul Allium sunt cunoscute ca fiind cele mai bogate surse de molecule de organosulfuri din dieta umană. Acești compuși sunt ceea ce conferă usturoiului aroma sa persistentă și, de asemenea, contribuie la numeroase beneficii pentru sănătate, în special în prevenirea cancerului gastric. Compușii sulfuroși au fost studiați pentru capacitatea lor de a inhiba celulele canceroase și de a bloca tumorile prin încetinirea replicării ADN-ului. Capacitatea moleculelor de organosulfuri de a stopa proliferarea celulelor tumorale este încă studiată pe scară largă.

Usturoiul, în special, este cunoscut, de asemenea, pentru că ajută la reducerea nivelului de colesterol LDL cu aproximativ 10 până la 15 procente.
Legumele din genul Allium sunt cunoscute și ca fiind stimulatoare pentru sănătatea intestinului, deoarece conțin prebiotice care alimentează bacteriile intestinale bune și mențin un microbiom intestinal echilibrat. Cu toate acestea, cei cu sensibilități la FODMAP, sunt sfătuiți să nu consume usturoi și ceapă. Acest lucru este cauzat de faptul că provoacă tulburări digestive odată ce ajung în intestinele subțiri, unde sunt slab absorbite.

Acestea sunt doar câteva dintre modalitățile noastre preferate de a folosi ceapa și usturoiul

  1. Perlele de ceapă murată sunt o garnitură delicioasă pentru un martini clasic.
  2. Prepară un confit de usturoi gătit lent.
  3. Prepară un ulei de măsline extravirgin infuzat cu usturoi.
  4. Prepară ceapă caramelizată pentru sandvișul tău cu pastramă de pui.
  5. Prepară rapid o supă de ceapă franceză consistentă.
  6. Prepară un sos de chimichurri sau un pesto garnisit cu usturoi.
CCRC_Recipes_F072
×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.