Aceasta nu este o rețetă retro, ci chiar o rețetă estivală.

Aceasta nu este o rețetă retro, ci chiar o rețetă estivală.

Citește mai multe pe Wikipedia

Share

Rețete

Cicoare și salată de mozzarella cu portocale roșii

De ce ai nevoie

  • 2 portocale roșii
  • 1 cană cicoare roșie
  • 1 lingură capere
  • ⅛ cană nuci prăjite și sărate
  • 100g mozzarella, scursă

Pentru dressing

  • Sucul de la o portocală roșie
  • 2 linguri oțet de vin roșu
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță miere

Cum se prepară

  1. Decojește și taie felii portocalele roșii.
  2. Încinge o tigaie tip grătar și aranjează portocalele deasupra, lăsându-le timp de aproximativ două minute.
  3. Pentru a prepara dressingul, lasă pe foc sucul de portocale, oțetul de vin roșu și mierea timp de 3 minute până la îngroșare.
  4. Răcește preparatul apoi adaugă uleiul de măsline.
  5. Pentru a aranja salata, așează cicoarea roșie pe o farfurie și deasupra, caperele, portocalele roșii și nucile.
  6. Adaugă mozzarella deasupra și stropește cu dressing. Se servește cu pâine prăjită.
×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.