Aceasta nu este o rețetă retro, ci chiar o rețetă estivală.
Rețete
Cicoare și salată de mozzarella cu portocale roșii
De ce ai nevoie
- 2 portocale roșii
- 1 cană cicoare roșie
- 1 lingură capere
- ⅛ cană nuci prăjite și sărate
- 100g mozzarella, scursă
Pentru dressing
- Sucul de la o portocală roșie
- 2 linguri oțet de vin roșu
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță miere
Cum se prepară
- Decojește și taie felii portocalele roșii.
- Încinge o tigaie tip grătar și aranjează portocalele deasupra, lăsându-le timp de aproximativ două minute.
- Pentru a prepara dressingul, lasă pe foc sucul de portocale, oțetul de vin roșu și mierea timp de 3 minute până la îngroșare.
- Răcește preparatul apoi adaugă uleiul de măsline.
- Pentru a aranja salata, așează cicoarea roșie pe o farfurie și deasupra, caperele, portocalele roșii și nucile.
- Adaugă mozzarella deasupra și stropește cu dressing. Se servește cu pâine prăjită.