Omletă persană delicioasă cu ierburi

Omletă persană delicioasă cu ierburi

Citește mai multe pe Cocorico Gama Noastră de Produse

Ceramică de Anita Le Grelle

Cumpără de pe Terres de Rêves by Anita Le Grelle

Share

Rețete

Kuku Sabzi: Festinul Persiei, un expozeu de verdețuri și arome în compoziția unei frittata

Crusta perfectă pentru o omletă deschisă (rotundă) realizată în stil persan. Această omletă poate conține aproape orice verdețuri care se scaldă sub razele soarelui, inclusiv pătrunjel, arpagic și mărar. Totul este prăjit folosindu-se ulei de măsline extravirgin și ouă proaspete, apoi este completat cu o porție generoasă de brânză feta topită spre perfecțiune.

Ce este Kuku?
O omletă tradițională persană care este servită de obicei de Nowruz (Anul Nou Persan). Verdețurile simbolizează renașterea, în timp ce ouăle fac referire la fertilitate.

De ce ai nevoie

  • 2 ouă
  • câteva fire de pătrunjel, tocate mărunt
  • 1 fir de mărar tocat mărunt
  • 5 tulpini de arpagic, tocate
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură de brânză feta

Cum se prepară

  1. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
  2. Bate cele 2 ouă într-un bol și adaugă-le în tigaie.
  3. Prăjește până când ouăle sunt aproape gata, dar totuși rămân cremoase.
  4. Adaugă ingredientele și împăturește omleta formată peste ele.
  5. Pentru a prepara o omletă deschisă (rotundă), adaugă ingredientele în timp ce ouăle încă sunt pe foc, dar omleta încă nu este împăturită.
  6. Scoate omleta de pe foc și presară deasupra brânză fetaă
×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.