Omletă persană delicioasă cu ierburi
Citește mai multe pe Cocorico Gama Noastră de Produse
Ceramică de Anita Le Grelle
Cumpără de pe Terres de Rêves by Anita Le Grelle
Share
Rețete
Kuku Sabzi: Festinul Persiei, un expozeu de verdețuri și arome în compoziția unei frittata
Crusta perfectă pentru o omletă deschisă (rotundă) realizată în stil persan. Această omletă poate conține aproape orice verdețuri care se scaldă sub razele soarelui, inclusiv pătrunjel, arpagic și mărar. Totul este prăjit folosindu-se ulei de măsline extravirgin și ouă proaspete, apoi este completat cu o porție generoasă de brânză feta topită spre perfecțiune.
Ce este Kuku?
O omletă tradițională persană care este servită de obicei de Nowruz (Anul Nou Persan). Verdețurile simbolizează renașterea, în timp ce ouăle fac referire la fertilitate.
De ce ai nevoie
- 2 ouă
- câteva fire de pătrunjel, tocate mărunt
- 1 fir de mărar tocat mărunt
- 5 tulpini de arpagic, tocate
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură de brânză feta
Cum se prepară
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
- Bate cele 2 ouă într-un bol și adaugă-le în tigaie.
- Prăjește până când ouăle sunt aproape gata, dar totuși rămân cremoase.
- Adaugă ingredientele și împăturește omleta formată peste ele.
- Pentru a prepara o omletă deschisă (rotundă), adaugă ingredientele în timp ce ouăle încă sunt pe foc, dar omleta încă nu este împăturită.
- Scoate omleta de pe foc și presară deasupra brânză fetaă