Chimichurri verde proaspăt
Rețete
Un amestec de condimente desăvârșit
Chimichurri provine din America de Sud și este deosebit de comun în Argentina și Uruguay. Legenda spune că chimichuri este de fapt derivat din termenul basc tximitxurri, care se traduce vag în amestecătură sau „un amestec de mai multe lucruri, fără o ordine anume”. Ne place să credem că are sens explicația noastră. Chimichurri este condimentul ideal pentru carnea la grătar și este de obicei garnisit cu pătrunjel sau coriandru, ceva acidulat, precum oțet sau zeamă proaspătă de limetă, dar și usturoi tocat.
De ce ai nevoie
- 1 legătură de coriandru
- 2 căței de usturoi
- ½ legătură de mentă
- 1 ardei verde
- Zeama de la o limetă
- ¾ ceașcă ulei de măsline
- 1 linguriță sare de mare
Cum se prepară
- Adaugă toate ingredientele într-un blender.
- Amestecă-le până devin o pastă.
Degustă-l împreună cu file din piept de pui sau adaugă-l la ouăle poșate pentru micul dejun.