Tot despre Pablo și gătit

Tot despre Pablo și gătit

Autorul Emmanuel Guigon, Androula Michael, Claustre Rafart i Planas

Cumpără de pe Picasso's Kitchen

Cumpără de pe Picasso's Kitchen

Share

Cărți de bucate, Cunoștințe culinare

O privire în bucătăria artistului

Mâncarea este omniprezentă în opera lui Picasso. Gândiți-vă la planta de tomate din studioul de pe strada Grands-Augustins, tocănița de anghilă pe care soția sa, Jacqueline, obișnuia să o gătească și pictura pe care a creat-o inspirându-se din lucrarea Le déjeuner sur l’herbe (Dejun în iarbă) a lui Manet. Poezia sa debordă de tot ceea ce reprezintă arta culinară, în timp ce vesela de bucătărie își face apariția în sculpturile sale, precum celebrul său pahar cubist cu absint. Cartea aprofundează relația lui Picasso cu mâncarea, dar explorează și unele dintre restaurantele sale preferate și cum arătau punctele de întâlnire ale avangardiștilor, de la Quatre Gats din Barcelona, până la Lapin Agile din Montmartre, Paris.

De ce apreciem această carte
Prezentarea preparatelor culinare reprezintă un act artistic, mai ales când vine vorba de aranjamente culinare excelente și stive amețitoare de prăjituri și produse de patiserie perfect coapte. De obicei, nu ne gândim la modul în care artiștii și mâncarea se întrepătrund. Dacă ești un adept al mâncărurilor și al artei, această carte va fi cu siguranță un reper pentru tine. Arta este hrană pentru suflet.

×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.