Tot despre Pablo și gătit
Autorul Emmanuel Guigon, Androula Michael, Claustre Rafart i Planas
Cumpără de pe Picasso's Kitchen
Cumpără de pe Picasso's Kitchen
Share
O privire în bucătăria artistului
Mâncarea este omniprezentă în opera lui Picasso. Gândiți-vă la planta de tomate din studioul de pe strada Grands-Augustins, tocănița de anghilă pe care soția sa, Jacqueline, obișnuia să o gătească și pictura pe care a creat-o inspirându-se din lucrarea Le déjeuner sur l’herbe (Dejun în iarbă) a lui Manet. Poezia sa debordă de tot ceea ce reprezintă arta culinară, în timp ce vesela de bucătărie își face apariția în sculpturile sale, precum celebrul său pahar cubist cu absint. Cartea aprofundează relația lui Picasso cu mâncarea, dar explorează și unele dintre restaurantele sale preferate și cum arătau punctele de întâlnire ale avangardiștilor, de la Quatre Gats din Barcelona, până la Lapin Agile din Montmartre, Paris.
De ce apreciem această carte
Prezentarea preparatelor culinare reprezintă un act artistic, mai ales când vine vorba de aranjamente culinare excelente și stive amețitoare de prăjituri și produse de patiserie perfect coapte. De obicei, nu ne gândim la modul în care artiștii și mâncarea se întrepătrund. Dacă ești un adept al mâncărurilor și al artei, această carte va fi cu siguranță un reper pentru tine. Arta este hrană pentru suflet.
Articole similare
Muștarul, un condiment nepotrivit pentru cei slabi de înger
Puiul înăbușit prezintă o carne fragedă și savuroasă