Preferă șalotele în locul cepelor
Denumire botanică: Allium ascalonicum Familie: Allium cepa
Șalotele fac parte din aceeași familie liliacee (Allium cepa) precum ceapa, usturoiul și prazul. Deși arată ca niște cepe în miniatură, de fapt sunt complet diferite. Șalotele au un miez purpuriu, cu un gust mai puțin iute și mai dulceag decât ceapa galbenă. Datorită aromei ușor dulcege, se potrivesc foarte bine, în special, cu unt sau ghee și ulei de nucă de cocos. De asemenea, sunt un excelent adaos la salate în forma lor brută, deoarece nu sunt amare și sunt mult mai puțin iuți. Data viitoare când prepari pui la cuptor, poți adăuga câteva șalote decojite la carnea de pasăre, împreună cu câteva jumătăți de lămâie și rozmarin.
La fel ca și ceapa, șalotele trebuie depozitate la temperatura camerei, departe de lumina directă a soarelui, într-un spațiu rece, întunecat și bine ventilat.
Postare pe rețelele de socializare: șalotele au o aromă ușor dulceagă și se potrivesc foarte bine, în special cu unt, ghee și ulei de nucă de cocos. Data viitoare când prepari pui la cuptor, poți adăuga câteva șalote decojite la carnea de pasăre, împreună cu câteva jumătăți de lămâie și rozmarin. Încearcă preparatul!
Related Articles
Puiul înăbușit prezintă o carne fragedă și savuroasă